PERSIKRAUSTYMAS prasideda – Australija, mes grįžtame ;)

Man visuomet knietėjo išbandyti įvairiausias veiklas. Tą dariau ir vis dar darau. Kai kas pasiseka, kai kas dar pasiseks. Štai šį kartą apie veiklą, kuri nesvajota natūraliai įsipaišė į mano gyvenimą.
Pradžiai verta paminėti, kad būdama studentė, per šešerius metus, pakeičiau daugiau mažiau 16-ka būstų… Kambarys pas bobutę Talino centre, atsikiri „polociai“ su draugėm ar draugais priemiesčiuose, labai NELABAI butas Kaune ir kažkas panašaus į bendrabutį Milane (o TEN gyveno daugybė wa-nna-be modelių suplaukusių į Milaną ieškoti sėkmės blizgučių industrijoje). Gražuoliukai mokėjo ne tik gražiai vaikščioti ir akis vartyti, bet pasmailinę liežuvius vis bandė įsigauti į mano erdvę: „tu tikrai Kenzo modelis, ne? Oi, tu labai tiktum į Kenzo…. o gal tu Chloe..ne? Ką? Tu iš viso NE modelis? Studijuoji, kaip tai studijuoji? Ekonomiką Bocconi 😲??? Mh mh mh, tai ne Kenzo ….“

As ir mano keptuve Kelione.jpg
Aš ir mano keptuvė… Kenzo style

Mes – NE modeliai, buvome keturiese, negirdėjau, kad tris mano bendramokslius lietuvius (vaikinus) būtų ‚kabinę‘ priešais benderyje gyvenę modeliai, bet … niekad nežinai, gal tik neišsidavė 🤔(Jonas mh?), nes benderis (tas priešais) buvo ,male only‘.
Taigi, studentavimas trijose šalyse su neišvengiamu būstų keitimu mane išmokė greitai SUSIPAKUOTI ir IŠSIPAKUOTI. Norėdama susikurti namus turėjau TAI, kas man tuo gyvenimo momentu buvo svarbiausia ar jaukiausia susidėlioti TAIP, kad bet kur jausčiausi namuose. Nesvarbu kokia erdvė ar šalis. Easy. O tas pastovus migravimas (nepamenu, kad būčiau to nemėgus, atvirkščiai, ‘moving on’ man tiko ir patiko) tikriausiai į kraują įaugo ir tęsiasi.
Todėl mano PAKAVIMO įgūdžiai šiuo metu yra viršūnėje, o prie būstų, miestų ir šalių keitimo prisidėjo kontinentai. Taigi, mielieji sėslūs ir nesėslūs mano draugai ir skaitytojai, čia keletas įžvalgų ir patarimų į kuriuos verta atkreipti dėmesį nusprendus pakeisti klimatines zonas, šalis ar planetas.

Bezdziones nuotykiai Kraustomes.jpg
still going…

🙅‍♀️ NEBŪKITE nėšti (ta prasme ne-si-lau-ki-te arba paprašykite, kad TO nedarytų jūsų partnerė). Aš jums nuoširdžiai tą sakau, kaip ta, kuri aštuntame nėštumo mėnesyje supakavo ir išpardavė per šešerius metus Australijoje užgyventą turtą. Prisiekiu prisiekinėjau NIEKADA DAUGIAU nekeisti kontinentų, juolab su pilvu…. (tiesa, tik pakavau su pilvu, o keliavome jau tryse, bet apie kraustymasi su mėnesio amžiaus pirmagime – atskira kalba). Tą kartą mes grįžome į Lietuvą, o dėžės su daiktais mus pasiekė TIK po šešių mėnesių, taigi pirmagimė ne vienus rūbelius iš TŲ dėžių jau buvo išaugusi… Iš čia dar vienas patarimas:

💁‍♀️ Pasirinkite TINKAMĄ daiktų pervežėją ar tarpininką ARBA nesikraustykite iš vieno pasaulio krašto į kitą. Beje, daugeliu atveju KITOS Europos šalys yra tinkamesnės kraustynėms, nei Lietuva (ypatingai iš ir į Okeanijos regioną įskaitant Australiją)

🤦‍♀️ Prieš didįjį persikraustymą (ir tai liečia ne tik kontinentinius ex-chan-ge, bet ir pvz kraustymasi į naują namą ar butą) SUDĖKITE visus, jūsų nuomone, jums reikalingus daiktus į sandėliuką. LAIKYKITE JUOS TEN bent šešis mėnesius, o geriausia – metus. Tuo tarpu pagyvenkite skurdžiau, kažkur nuomojamame plote. Ir po to abstinencijos periodo – atverkite sandėlį. PATIKĖKITE, galvosite, kad apsirikote ir įsilaužėte į kažkieno kito saugyklą. Jūs TIEK negalėtumėte būti prikaupę jums NEREIKALINGŲ daiktų…

Jei nėra galimybės atsiskirti nuo daugumos daiktų, UŽDARYKITE bent tą dalį, kuri jau ir taip mintyse balansuoja ant reikalingumo ribos. Efektas jums patiks.

Primenu – jūs turite NORĖTI nusilengvinti, kitaip patarimai bus kaip musės zyzimas.

O mums štai reikėjo vienuolikos metų, kad apgyvenę žemyninę Europą ir paplūduriavę Kanaruose vėl priimtume kontinentų keitimo iššūkį. Nei mėnesio neliko ir tapsime ‘boomerang aussies’, grįšime pas kengūras.
Ne, šį kartą aš nesilaukiu, bet EINA SAU, dabar mūsų jau PENKI ir kad ir kiek visko pardavėm – VISTIEK liko du pilni sandėliai turto, du vaikai ir šuo ❣️
Bet kai naktį užplūsta mintys KODĖL mes tą darome, prie visų gražių priežasčių sėsliai nutūpti Vilniuje turiu paprastą įsitikinimą – Nenoriu spėlioti ir gailėtis TO, ko nepadariau.

So long, mielieji, ir thanks for all the fish 🐬🐬🐬

Pakuotojas kraustomes Australija Bezdziones nuotykiai.jpg
JB keičia specializaciją

Autorius: bezdzionesnuotykiai

Aš - Viktorija 🙃 Su humoru ir meile pasauliui, rašau, keliauju, piešiu ir gyvenu su savo 'chebra' kažkur (dažniausiai salose 🏝 - šiuo metu Australijoje). 🐒 IG @bezdzionesnuotykiai FB @viktorija.butautis

Parašykite komentarą